Wat is animatie? 

Wat is animatie? 

Of je nu door LinkedIn aan het scrollen bent of op zoek bent naar employer brand informatie. Maar wat is animatie precies? Hoe is animatie ontstaan ​​en hoe (vaak) komen we het tegen in ons dagelijks leven? 

Een beetje technisch: hoe werkt animatie 

Wat is animatie precies Animatie is gewoon een aan elkaar gelijmde stilstaande beelden. Wanneer deze beelden snel achter elkaar worden weergegeven, creëren ze de illusie van beweging. 

U kunt op veel verschillende manieren animaties maken. 

Dit is de meest populaire vorm van animatie. Maak een tekening op een stuk papier. Maak nu nog een tekening die iets anders is. Door snel te wisselen tussen de twee tekeningen lijkt de persoon te bewegen. Stel nu dat je 2.000 tekeningen hebt in plaats van 2. Wanneer deze schilderijen naast elkaar worden geplaatst, vormen ze een doorlopend verhaal. 

Stop Motion De stop motion film maakt gebruik van beelden. Beweeg continu een object voor de camera terwijl u de camera op één punt gericht houdt. U begrijpt: het is veel werk. Verplaats je personage in millimeters… Veel succes 

Cut Out Animatie is vergelijkbaar met stop-motion. Toch vraagt ​​deze vorm van animatie speciale aandacht. Knipsels zijn vaak wat minder vloeiend dan personages en stop-motion filmpjes. Crop richt de camera op een vlak oppervlak. Je kunt de figuur die je uitknipt ook verplaatsen of “vliegen”.

channelorange.nl